EFB ENDURO SCHOOL

UNIEK IN BELGIË

Sinds 2018 krijgt iedere enduro rijder de de kans om zijn of haar vaardigheden te testen en zich bij te scholen op onze EFB Skills Piste in Ingelmunster (West-Vlaanderen).
Dit unieke terrein beschikt over alle nodige vergunningen om aan de – steeds strengere – wetgeving rond geluidsnormen, milieu enz. te voldoen

Voor beginners én ervaren rijders

Deze piste bevat tal van hindernissen zoals een gravel bed, boomstammen, hellingen, een bandenbed enz. Bekijk hier alle troeven.

Door de variatie is de skills piste zeer geschikt voor beginners om enduro te leren. Er zijn telkens verschillende instructeurs aanwezig. Iedere instructeur neemt een groep van ongeveer 4 rijders voor zich. Een persoonlijke aanpak kan dus worden gegarandeerd.

Voor de starters wordt er rustig opgebouwd. We focussen ons vooral op het accelereren en het in evenwicht houden van de moto.

Bij gevorderden is het doel om nog meer controle over de motor te krijgen. Dit gebeurd onder andere door te werken op het bochtenwerk in rechtstaande positie.

Nog een stap verder is het bedwingen van de berg op de skills piste. Zowel het naar boven rijden als het voorzichtig dalen: ook voor ervaren rijders blijft dit een uitdaging.